نگاهی به عملکرد دو ساله ایکس باکس سری ایکس و اس


حامد کفشگیری 24 دی 1401 9 دقیقه مطالعه
نگاهی به عملکرد دو ساله ایکس باکس سری ایکس و اس

عملکرد دو ساله ایکس باکس سری ایکس و اس آیا آنقدر درخشان بوده که اقدام به خرید آنها کرد. با جیجو گیم همراه باشید.

دو سال از عمر کنسول های نسل نهمی ایکس باکس یعنی  سری ایکس و سری اس (Xbox Series X/S) می گذرد. این کنسول ها که در اواخر سال 2020 عرضه شدند، پس از افول ایکس باکس در نسل هشت، مبارزانی بودند جهت بازگرداندن وجهه کنسول های مایکروسافت. گرچه در آغاز این نسل، ایکس باکس هم مثل پلی استیشن 5 درگیر کمبود قطعات ناشی از همه گیری ویروس کرونا بود، اما شدت آن کمتر احساس میشد. بطوریکه کنسول کوچکتر و ضعیف تر (اما ارزان تر) سری اس، در تمام این مدت در بازار موجود بود. گرچه تقریباً تمامی طرفداران از فقدان بازی انحصاری برای سری ایکس و اس در این مدت نالان بودند، اما سرویس گیم پس همانند الماسی درخشان در پلتفرم ایکس باکس، سپر بلای پرقدرتی برای آنها شد.

در سالی که گذشت افزایش قیمت پلی استیشن 5 یکی از بمب های خبری بود.  مایکروسافت در اقدامی شجاعانه و در حالی که ضرر فروش ایکس باکس را تحمل می کرد، از افزایش قیمت خودداری کرد. در حالی که فیل اسپنسر عنوان کرده بود، افزایش قیمت ایکس باکس سری ایکس و اس اجتناب ناپذیر است.

پیش از هرچیز بگویم که در مطلبی جداگانه، به عملکرد دو ساله پلی استیشن 5 در بازار پرداخته ام. حال برسیم به بحث پر از حرف و حدیث اما امیدوارانه کنسول های نسل جدید ایکس باکس سری ایکس و اس.

عملکرد دو ساله کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس و اس

ایکس باکس و گیم پس و دیگر هیچ!

اگر به تازگی یک کنسول ایکس باکس (خصوصاً سری اس) خریداری کرده اید، امکان ندارد برای تجربه بازی ها راهی بهتر از خرید گیم پس پیدا کنید. این سرویس با کتابخانه گسترده ای از عناوین با کیفیت که با هزینه اشتراک ماهانه نسبتاً ناچیز (البته نسبت به خرید تک تک عناوین بازی) در دسترس است، بازیکنان را تشویق می کند تا حد امکان به تجربه عناوین مختلف بپردازند. این مزیت در واقع مهم ترین دلیل برای خرید یکی از کنسول های نسل نهمی ایکس باکس محسوب می شود. بطور مثال بازی a plague: tale requiem که چند ماه پیش عرضه شده و یکی از بهترین بازی های سال 2022 بود، از روز عرضه بر روی گیم پس قرار گرفت. فوق العاده نیست؟!

با گیم پس، موانع مالی کمتری برای تجربه عناوین بازی، چه قدیمی و چه جدید بر روبرویتان قرار دارد. البته که گربه برای رضای خدا موش نخواهد گرفت. گرچه ایکس باکس گیم پس در ابتدا با ضرر مالی مایکروسافت همراه بود، اما اکنون با بالارفتن آمار مشترکین، سود زیادی برای مایکروسافت به همراه دارد.

از ژانویه 2022، سرویس ایکس باکس گیم پس به 25 میلیون مشترک ماهانه رسید. با این حال، در اواخر تابستان 2022، مشخص شد که مایکروسافت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 6 درصد کاهش در اشتراک کنسول و فروش بازی‌های شخص اول را تجربه کرده است. البته در سال 2022 شاهد کاهش تعداد مشترکین بسیاری از سرویس های سرگرمی نظیر نتفلیکس و پلی استیشن پلاس بوده ایم. پایان دوران قرنطینه و البته شرایط سخت مالی و بحران فعلی در اروپا احتمالا از دلایل این افت در صنعت سرگرمی محسوب می شود.

عملکرد دو ساله کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس و اس در زمینه گیم پس

گیم پس آلتیمیت، کالایی لوکس و ارزشمند

گیم پس آلتیمیت در سال 2022 حتی جذاب تر از گذشته هم شده است. اگر نمی دانید گیم پس آلتیمیت چیست باید بگویم همان سرویس گیم پس است اما در اینجا می توانید با اضافه کردن اشتراک خود به پی سی هم از مزیت گیم پس بهره مند شوید. ضمناً قابلیت استریم بازی های (مثل گوگل استدیا ) هم برای دارندگان این سطح در دسترس است. و مورد آخر اینکه برای تجربه بازی های آنلاین در این سطح، دیگر نیازی به خرید جداگانه سرویس ایکس باکس لایو گلد نیست.

مایکروسافت اخیراً مزیتی با نام Xbox Game Pass Family and Friends را نیز به سرویس گیم پس آلتیمیت اضافه کرده است.این مزیت به حداکثر پنج مشترک اجازه می دهد تا با خرید یک سرویس گیم پس آلتیمیت، همگی از مزایای آن بهره مند شوند! دیگر مفت تر از این امکان پذیر نیست.

قدرت و پشتوانه مایکروسافت در خدمات به استراتژی اکوسیستم آنها می خورد. به لطف قابلیت کلاد استریمینگ این سطح، گیمرها تشویق می شوند تا در کنسول، رایانه شخصی، لپ تاپ و موبایل، فارغ از هر سخت افزاری، بتوانند بازی کنند. گرچه این بخش هنوز هم از نظر فنی در مرحله بتا است، اما روزانه شاهد بازی های بیشتری در این سرویس هستیم که با کنترل های لمسی گوشی و تبلت هم سازگارند. با بسته شدن گوگل استادیا، قمار مایکروسافت روی بازی های ابری آنها را به تک بازیکن این بخش تبدیل کرده و آنها بی رقیب اند.

عملکرد دو ساله کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس و اس

از فروش ایکس باکس سری اس و ایکس چه خبر؟

مایکروسافت مدت هاست که آمار فروش رسمی را منتشر نمی کند. پس از عرضه فاجعه آمیز ایکس باکس وان، مایکروسافت تصمیم به این کار گرفت و تا کنون هم پابرجاست. گرچه بار دیگر فروش کنسول های این شرکت روندی صعودی داشته اند. طبق شایعات، نسل نهم با سری ایکس و اس، بهترین شروع در بین تمامی کنسول های ایکس باکس بعد از نسخه نسل هفتم با 360 بوده است. تحلیلگران صنعت تعداد کل کنسول های سری اس و ایکس فروخته شده را نزدیک به 16 میلیون تخمین می زنند.

البته ایکس باکس  افزایش آمار فروش سال به سال را راحت تر به اشتراک می گذارد. بطور مثال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، فروش کنسول مایکروسافت در سه ماهه اول سال 2022، میزان 13 درصد افزایش یافته است. همچنین طبق ادعای مایکروسافت در بازارهایی نظیر ژاپن که پیش از این عملا شکست خورده محسوب میشد، حالا فروش خوبی را دارد. ادعای دیگر مایکروسافت به رتبه یک فروش کنسول در بازار امریکای شمالی ست که این موضوع بسیار قابل توجه است. پیش از این و در تمام نسل ها، ایکس باکس در این بازار (که خانه مایکروسافت محسوب می شود) همیشه در رتبه دوم بود.

چندی پیش، ساتیا نادلا مدیر عامل مایکروسافت، اظهار داشت که این شرکت «تا به امروز بیش از هر نسل قبلی ایکس‌باکس، کنسول فروخته است و برای سه ماهه چهارم متوالی در میان کنسول‌های نسل بعدی، رهبر بازار آمریکای شمالی بوده است. ”

نگاهی به عملکرد دو ساله ایکس باکس سری ایکس و اس در بازی ها

بگذارید همین ابتدای کار بگویم که وضعیت بازی های انحصاری در عملکرد دو ساله ایکس باکس سری ایکس و اس افتضاح بوده است. تنها شاید بعضی از طرفداران سینه چاک باشند که این را قبول نکنند. مایکروسافت همانند نسل قبلی، تا بدینجا هم نتوانسته پشتیبانی خوبی از کنسول خودش در بحث بازی فرست پارتی داشته باشد. اما همیشه در تاریکی، کورسوی امیدی هم وجود دارد.

عملکرد دو ساله کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس و اس در زمینه انحصاری ها

دو انحصاری فوق العاده در بیابان خشک و خالی بازیهای ایکس باکس

سال گذشته در همین ماه ها بود که ایکس باکس دو انحصاری بزرگ خود را تقدیم هوادارن کرد. مورد اول به پرچمدار همیشگی بازی های انحصاری ایکس باکس یعنی هیلو باز می گردد. بازی Halo Infinite با تمرکز بر تیراندازی دیوانه‌وار علمی و تخیلی، تمامی مولفه های موفقیت در بازی های قبلی این سری را در خود داشت. گان پلی این بازی و تیراندازی با مستر چیف دوست داشتنی، همان چیزی ست که خیلی ها منتظر آن بودند. اما بخش چند نفره آنلاین آن چیزی نبود که طرفداران را راضی کند. در واقع محتوای کم و پشتیبانی ضعیف ایکس باکس، این بازی را در بحبوحه بازی های شوتر آنلاین، به اثری بی حال تبدیل کرد که در حال حاضر پلیر های کمی دارد. بعید به نظر می رسد که در آینده شاهد رونق این بخش از هیلو اینفینیت باشیم.

بازی انحصاری قدرتمند دیگر ایکس باکس در نسل نهم، فورزا هورایزن 5 بوده است. این مجموعه که همیشه مشمول تمجید های فراوان بوده، در نسخه آخر هم سنت شکنی نکرد و توانست یکی از بهترین بازی های ایکس باکس در تمام دوران باشد. مناظر خیره کننده، رانندگی فوق العاده لذت بخش و هیجان غیرقابل وصف، مثل همیشه در این اثر هم وجود داشت. اغراق نیست اگر بگوییم فورزا هورایزن 5 بهترین انحصاری ایکس باکس در نسل نهم و تا بدینجا برشمرده می شود.

عملکرد دو ساله کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس و اس در بازیهای آینده

بازیهای آینده ایکس باکس سری ایکس و اس

بدون شک، سال آینده برای پلتفرم ایکس باکس اهمیت بسیار بالایی دارد. در حالی که سال 2022 بدون حتی یک بازی انحصاری چشم گیر برای این پلتفرم سپری شد، سال 2023 بسیار طوفانی خواهد بود. بازیهای آینده ایکس باکس سری ایکس و اس در ابتدای سال 2023 شامل دو عنوان از کمپانی بتسدا با نام های ردفال و استارفیلد می شود. خیلی ها از همین حالا استارفیلد را در بین نامزدهای بهترین بازی سال 2023 قرار می دهند.

غیر از این عناوین، باید به بازی های معرفی شده دیگری نظیر Hellblade II: Senua’s Saga و عنوان اکشن-ماجراجویی جادویی Everwild اشاره کرد. همچنین استودیو Turn 10 با فورزا موتوراسپرت 8 در سال 2023 برای رقابت با گرن توریسمو 7 وارد میدان خواهد شد. عنوانی که قرار است قدرت واقعی ایکس باکس سری ایکس را به نمایش بگذارد.

بی فروغ اما چشم انتظار فردا

یکی از مواردی که نباید از آن غافل شد، هماهنگی جالب کنسول ضعیف تر ایکس باکس سری اس با سری ایکس پرقدرت است. تا بدینجای نسل، هر دو توانسته اند به نوعی، بازیها را با بهترین شکل ممکن به طرفداران عرضه کنند. اما باید دید پس از این و با ورود بازی های خاص نسل نهمی، آیا این روند امکان پذیر خواهد بود.

عملکرد دو ساله ایکس باکس سری ایکس و اس شاید آنچنان که باید دندان گیر نبوده باشد. اما حضور یک سرویس اشتراکی قدرتمند با نام ایکس باکس گیم پس، و همچنین وجود کنسولی ارزان تر، به ایکس باکس این شانس را داده تا همچنان در بازار نفس بکشد. اگر مایکروسافت می خواهد همچنان به تولید کنسول پرداخته و از بازار خارج نشود (همانند اتفاقی که برای سگا و آتاری افتاد) بهتر است به طور منظم تک تک وعده های خود را عملی کرده و سپس برنامه چینی کند. چون صنعت بازی تاکنون ثابت کرده، اصلا صبور نیست.

منبع: Gamingbolt

برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*