بررسی بازی Retrun To Monley Island – بازگشت به جزیره میمون ها


حامد کفشگیری 2 مهر 1401 10 دقیقه مطالعه
بررسی بازی Retrun To Monley Island – بازگشت به جزیره میمون ها

این بررسی داستان یک بازگشت است. بازگشتی قابل احترام و ارزشمند که جز خالقان، کسی توانایی آن را نداشت. با بررسی بازی Return To Monkey Island همراه جیجوگیم باشید.


Return To Monkey Island داستان یک علاقه است وگرنه چنین اثری هرگز وجود خارجی نداشت.  علاقه محسوس به دو بازی اول مجموعه که تنها توسط خالق آن می توانست بازآفرینی شود. باید به ناشر این نسخه یعنی شرکت Devolver Digital بابت انتخاب چنین اثری صد آفرین گفت. خالق مجموعه “ران گیلبرت”  که خود را تنها “گیمری بدخلق” معرفی می کند، در کنار “دیو گراسمن”  در تیم با استعداد Tribble Toybox، دنباله ای را ساخته اند که تجربه آن هم برای گیمر های جدید و هم گیمرهای پا به سن گذاشته، بسیار لذت بخش است. در نتیجه از حضور عناصر آشنا و وجود حس نوستالوژی در این اثر اصلا نباید تعجب کرد. بعد از مدت ها می توان گفت، دنباله ای بعد از 30 سال منتشر شده که بیش از هر چیز شبیه خودش است. گاهی این شبیه بودن به خود عیب نیست، هنر است.

بررسی بازی Return To Monkey Island-1

مانند بازی‌های اولیه این سری، Return to Monkey Island یک بازی ماجراجویی دو بعدی با مکانیزم اشاره و کلیک و بر اساس داستان‌گویی و حل پازل است. گایبراش تریپ وود، قهرمان نگون بخت این مجموعه، این بار مسن تر و البته کمی عاقل تر به نظر می رسد. البته قهرمان و دزد دریایی بی باک ما در این بازگشت تنها نیست. شخصیت های خاطره انگیز دیگری نظیر“الین مارلی”  همگروه همیشگی اش و زامبی معروف یعنی “لچاک” هم او را همراهی می کنند. اما جذاب ترین قسمت این بازی، داستان آن است. زیرا دقیقا از جایی شروع می شود که31 سال پیش، بازی Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge خانمه یافته بود.

داستان سرایی جذاب در کنار استفاده از شخصیت های کل مجموعه

هدف اصلی گیلبرت و گروسمن، استفاده از فرصت جهت شفاف سازی پایان بازی دوم بوده، اما باید بدانید که Return To Monkey Island دقیقاً دنباله‌ای مستقیمی بر آن بازی نیست. بدین معنی که اکثر رویداد های رخ داده در بازی های بعد از نسخه دوم هم در نظر گرفته شده اند.بطور مثال  شخصیت هایی نظیر “موری” جمجمه سخنگو نیز در خلال تجربه این اثر سر و کله شان پیدا می شود. اینکه چطور این اتفاق شدنی است، تنها ساختار روایی شگفت انگیز این بازی را گوشزد می کند. بیشتر از این نمی توانم از چند و چون این داستان سرایی صحبت کنم، زیرا حتی کلمه ای دیگر شامل اسپویل داستانی خواهد شد.

بررسی بازی Return To Monkey Island-2

در عوض این را از من داشته باشید که این رویکرد منحصر به فرد، پیچ و خم اسرارآمیزی را به داستان ساده ی بازی افزوده و پایان بندی آن دست کمی از نسخه دوم این مجموعه یعنی “انتقام لچاک” نخواهد داشت. محور اصلی داستان Return to Monkey Island، حول محور کشف راز جزیره میمون هاست. در ابتدای بازی چنین کشف و رمزگشایی برای “گایبراش” ، آن هم بدون کشتی و خدمه محال است. بنابراین اولین وظیفه بازیکن، پیدا کردن راهی برای خارج شدن از جزیره Melee می باشد. البته که حرف زدن، ساده تر از انجام کار است. طولی نمی‌کشد که داستان بازی شما را به جهت های مختلف و انتخاب های سخت می کشاند.

بررسی بازی Return To Monkey Island-3

متون نوشته شده و صد البته اجرای صداپیشگان شخصیت ها، همگی در سطح بالایی قرار دارند. همانند گذشته جوک ها و طعنه های فراوانی در دیالوگ های رد و بدل شده قرار دارند که حتی اگر خنده دار نباشند، نشانی از نماد طنز پوچ‌گرایانه مجموعه جزیره میمون ها دارند. همچنین جدیت غیر قابل انکاری هم در کل تجربه تان وجود خواهد داشت که از لوث شدن و ساده انگاشته شدن اثر جلوگیری می کند. در کل باید گفت همانطور که نوستالژی در محیط، شخصیت ها و موسیقی این بازی رخنه کرده، لحن دلگرم کننده بازی هم به شدت در گیر آن است. ماجراجویی مسخره دیگری از یک سری دزد دریایی ساده اما شجاع که قطعا ارزش تجربه را دارد.

بررسی بازی Return To Monkey Island-4

حس نوستالوژیک برای قدیمی ها، تجربه ای ناب برای تازه واردان

ساده بگویم، این بازی خوراک گیمرهای پا به سن گذاشته ای است که 2 نسخه اول مجموعه را تجربه کرده اند. البته  من چند سال بعد از انتشار افتخار تجربه این اثر را داشتم. خاطره انگیز یعنی دیدن گایبراش در حال قدم زدن در حوالی نقطه دیده بانی جزیره Melee و صحبت با مراقب ریشدار آن در حالی که آتش دیده بانی روشن است. نوستالوژی یعنی قدم زدن زیر ساعت بزرگ میدان شهر که در ساعت 10 شب گیر کرده و صحبت با بانو وودو (Voodoo). گرچه هنوز تغییرات جزئی گذشت این سال ها و پیشرفت تکنولوژی کاملا احساس می شود، اما حس خوب بازگشت به خانه، احساسات را قلقلک می دهد. به خصوص موسیقی متن بازی که توسط آهنگسازان برجسته و قدیمی مجموعه ساخته شده است. ملودی هایی آشنا که برای اولین بار ده ها سال پیش به گوشمان خورده بود.

این تجربه و ارتباط گیری برای تازه واردها به این سرعت نخواهد بود. اما در هر صورت، این مجموعه همیشه گیم پلی و داستان سرایی خوبی داشته که برای بازیکنان جدید هم جذابیت خواهد داشت. عناصر تازه در این بازی هم کم نیستند. در نتیجه می توان گفت که تجربه این بازی برای تازه واردان هم جذابیت خواهد داشت. در پایان، مزه تجربه ی اثری خاص و کلاسیک زیر انگشتانتان خواهد ماند.

اشاره و کلیک، سبکی از دنیای کهنِ بازی های ویدیویی

سبک بازی اشاره و کلیک قدیمی در نسخه جدید کمی تغییر پیدا کرد که شخصا آن را مثبت ارزیابی می کنم. “صحبت کردن” و “انتخاب کردن”  با سیستم کارآمد جدیدی جایگزین شده است. این سیستم، اغلب یک یا دو گزینه حساس به محیط را در تعامل با آیتم و یا شخصیت ها در اختیارتان قرار می دهد. می توانید در این لحظات لیست دارایی ها (Inventory) خود را باز کرده و آیتم ها را به داخل موقعیت خود بکشیدو در جایی قرار دهید. یا آنها را به کسی داده و یا با چیزی ترکیب کنید. همچنین یک لیست از کارهای قابل انجام در همان بخش اینونتوری شما وجود دارد. به کمک این لیست، می توانید بر روی حل معماهای بی شماری که جزیره میمون ها در برابرتان قرار می دهد، تمرکز کنید.

بازی از دو درجه سختی برخوردار است. حالت اول که معمولی (Casual) نام دارد؛ با حذف برخی از مراحل مورد نیاز برای حل پازل ها، آنها را ساده تر می کند. “سخت (Hard)” گزینه دیگر است که پازل های بیشتر و دشوارتری روبرویتان قرار می دهد. هر گزینه ای را که انتخاب کنید، بازی Return to Monkey Island باز هم معماهای خلاقانه ای خواهد داشت که حسابی شما را به چالش بکشند.

همه پازل ها با داستان سرایی بازی در هم تنیده شده اند و یک منطق بازیگوش در بیشتر راه حل ها وجود دارد. معمولا حل پازل ها باعث ایجاد یک واکنش زنجیره ای می شوند. بدین معنی که حل پازلی برای یک شخصیت، راه حل هایی را برای دیگران باز می کند. فهمیدن اینکه چگونه آیتم های مختلف با هم ترکیب می شوند و سپس حل سلسله وار پازل ها برای رسیدن به نتیجه نهایی، فرآیندی رضایت بخش است.

گرچه تعدادی از ازین معماها از روش حل یکسانی استفاده می کنند. این مورد در کنار رفت و برگشت های مداومی که برای حل پازل در محیط های بیشمار این بازی صورت می گیرد، اذیت کننده است.

نکته جالب دیگری که هنگام بررسی بازی Return to Monkey Island به آن برخورد کردم، روش راهنمایی برای حل معماهای این اثر است. این بازی برای افرادی که در حل معماها با مشکل مواجه شوند، کتابچه ای جادویی از نکات قرار داده که می توانید به آن مراجعه کنید. بدین ترتیب اگر نیاز به راهنمایی پیدا کنید، به جای اینکه شما را فوراً به پاسخ صحیح راهنمایی کند، می‌توانید از این کتاب جادویی، سوال بپرسید. با انجام این کار، کم کم متوجه نکاتی خواهید شد که شما را به مسیر درست راهنمایی می کنند.

این سیستم نسبتاً مبتکرانه است و تجربه ای مشابه آن را در خاطر ندارم. بازی می‌داند که کدام پازل‌ها را قبلاً حل کرده‌اید و چه آیتم‌هایی در حال حاضر در موجودی شما هستند، بنابراین هر سؤال و اشاره با شرایط فعلی شما تنظیم می‌شود. استفاده از سیستم راهنمایی نیز کاملاً اختیاری است و می توانید آن را نادیده بگیرید یا فقط زمانی که مستأصل شدید، به آن رجوع کنید.

بررسی بازی Return To Monkey Island -6

جمع بندی بررسی بازی Return To Monkey Island

Return to Monkey Island یک بازی برای طرفداران این سری است. در منوی اصلی دفترچه‌ای وجود دارد که رویدادهای بازی‌های گذشته را هم بازگو می‌کند. بیشتر شبیه یک دوره آموزشی برای تازه واردان این سری تا در جریان رویداد های گذشته قرار گیرند. عاشقان قدیمی این مجموعه، مسئولیت پذیری سازندگان در ایجاد حس لذت بخش نوستالوژی را درک خواهند کرد. با این حال، این اثر تا حد مقبولی برای تازه واردین نیز جذابیت دارد. نمی توان انکار کرد که برخی از عناصر داستانی، بدون ارتباط چند دهه ای با این سری از دست خواهند رفت. اما تجربه آثار گذشته این مجموعه برای لذت بردن از آخرین فرار دزد دریایی دوست داشتنی قصه بازی، ضروری نیست. «بازگشت به جزیره میمون‌ها» داستانی قانع‌کننده و شنیدنی را روایت می‌کند که برای هر عاشق بازی های ماجراجویی، جذاب خواهد بود.


این متن، ترجمه بررسی این بازی از وبسایت معتبر گیم اسپات می باشد.

برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*